Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
ŚLIWKI PO HRABIOWSKU | Przepisy kulinarne

ŚLIWKI PO HRABIOWSKU

20 dag suszonych śliwek
10 suszonych moreli
10 dag wyłuskanych i grubo posiekanych
orzechów włoskich 1 kwaskowate jabłko sok z cytryny cukier ewentualnie 2-3 łyżki rumu albo brandy
Śliwki i morele dokładnie umyć i namoczyć w wodzie (ewentualnie z dodatkiem alkoholu). Gdy napęcznieją odsączyć i pokroić w paseczki. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę, skropić obficie sokiem z cytryny, wymieszać ze śliwkami, morelami i orzechami. Doprawić do smaku cukrem i sokiem z cytryny.
Ciasta
Polskie ciasta to tradycja i poezja. Mało jest narodów, które mogą poszczycić się takim bogactwem znakomitych wypieków.
serniki

Responses are currently closed.