Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
ŚMIETNIK OTWOCKI | Przepisy kulinarne

ŚMIETNIK OTWOCKI

1 porcja mrożonych brokułów (40-50 dag) 20 dag boczku lub parówek 20 dag pieczarek sok z 1/2 cytryny 1 łyżka margaryny 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2-3 łyżki śmietany kremówki 3 łyżki startego sera żółtego (parmezan, oscypek)
3 łyżki rosołu z kostki
garść posiekanej zieleniny (natka
pietruszki, bazylia) sól, pieprz, cukier
Brokuły ugotować w osolonej i osłodzonej wodzie – powinny pozostać jędrne. Odcedzić. Wędlinę pokroić w kostkę (parówki uprzednio obrać z osłonek). Pieczarki, oczyścić, poszatkować i skropić sokiem z cytryny, odstawić na 15 minut, a następnie udusić na tłuszczu. Brokuły przełożyć do natłuszczonej formy do zapiekania, posypać wędliną i pieczarkami. Śmietanę wymieszać z koncentratem, rosołem z kostki i tartym serem. Polać jarzynki i wstawić do nagrzanego piekarnika (200 °C) na 20 minut. Przed podaniem obficie posypać posiekaną zieleniną.

Responses are currently closed.