SOS BŁYSKAWICZNY

1 średni ogórek kiszony lub konserwowy
2 łyżki łagodnego keczupu 1 łyżka majonezu
Ogórek zetrzeć na tarce z dużymi otworami, wymieszać z majonezem i keczupem.
SOS CHRZANOWY Z JABŁKIEM
/ słoik ostrego chrzanu 2 spore kwaskowate jabłka 4 łyżki kwaśnej śmietany sok z cytryny sól, cukier
Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce z drobnymi otworami, skropić od razu sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały. Chrzan wymieszać ze śmietaną i jabłkami, ewentualnie doprawić.
4 kwaskowate jabłka 4 łyżki mocnego chrzanu sok z cytryny łub ocet winny
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami, skrapiając sokiem z cytryny. Wymieszać z chrzanem i natychmiast podawać.

Responses are currently closed.