Spaghetti carbonara

spaghetti carbonara

foto: www.flickr.com/photos/haynes

Dziś polecam przygotowanie mojej ulubionej pasty (tak z włoskiego pojechałem;)), Spaghetti Carbonara. Potrawa bardzo smaczna i przede wszystkim szybka do przygotowania. W sam raz gdy wracasz do mieszkania po pracy na moment i musisz w krótkim czasie wychodzić. Przygotowanie zajmie kilkanaście minut.

Do przygotowania tej pasty potrzebujemy:

– makaron spaghetti

– śmietanę 18%

– kawałek boczku

– jajko

– starty ser

– natkę pietruszki

– sól pieprz

W czasie gotowania się makaronu, kroimy boczek w małe plasterki i podsmażamy. Następnie zalewany śmietaną, wbijamy jajko i doprawiamy, cały czas mieszając. Po podaniu na talerz posypujemy starym drobno serem i natką pietruszki. Smacznego.

Responses are currently closed.