Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
Sphagetti Bolognese | Przepisy kulinarne

Sphagetti Bolognese

Składniki jakie potrzebujemy do wykonania tego dania to:

– Jedna puszka pomidorów bez skóry

– jeden koncentrat pomidorowy (mały)

– 1 średnia cebula

– czosnek, 4 ząbki

– 40 dkg mięsa mielonego wołowo – wieprzowego

– bazylia, oregano

– oliwa z oliwek

– makaron sphagetti

– do tego np. Fix Knorra „Sphagetti bolognese” lub inny fix

– ser żółty

Każdy na pewno orientuje się jak przyrządzić makaron do sphagetti. Twardość makaronu zależy od upodobań. Ja osobiście preferuje makaron bardziej twardy, co wiąże się z krótszym czasem gotowania go.

Teraz skupimy się na przyrządzeniu sosu do sphagetti.

Na początku musimy obrać cebulę i drobno posiekać. Na patelni lub w rondlu, na oliwie z oliwek podsmażyć cebulę. Gdy cebula będzie już zeszklona należy dodać mięso i następnie smażyć przez jakiś czas. Należy uważać aby mięso nie było zbyt drobno pokrojone gdyż łatwo będzie je można przypalić. Następnym krokiem będzie wymieszanie pomidorów z puszki razem z koncentratem. Po dokładnym wymieszaniu należy dodać mieszankę pomidorów z koncentratem do smażonego mięsa. Fix należy rozpuścić w połowie szklanki wody lub postępować według wskazań na opakowaniu. Doprawić solą i pieprzem całość. Na końcu dodać czosnek. Całe danie można posypać wcześniej startym żółtym serem i gotowe!

Responses are currently closed.