Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
SUFLET MAZOWIECKI | Przepisy kulinarne

SUFLET MAZOWIECKI

50 dag jabłek (najlepiej antonówki
lub renety) 3 białka
6 czubatych łyżek cukru cukier waniliowy sok z połowy cytryny sól tłuszcz i tarta bułka do formy
Jabłka umyć i upiec w całości. Przetrzeć przez sito, dodać połowę cukru, cukier waniliowy i sok z cytryny, wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, na koniec dodać pozostały cukier, delikatnie wymieszać z przecierem jabłkowym i przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy. Wstawić do nagrzanego ciepłego piekarnika na około 20 minut – piec do zrumienienia. Podawać natychmiast.

Responses are currently closed.