Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
SURÓWKA BUKOWIŃSKA | Przepisy kulinarne

SURÓWKA BUKOWIŃSKA

1 średni seler korzeniowy
(40-50 dag) 1/2 opakowania bryndzy
(12 1/2 dag) 1/2 szklanki śmietany 1 łyżka startego chrzanu (lub 1-2 łyżki
gotowego ostrego chrzanu
ze słoiczka) sok z ćwiartki cytryny cukier sól, pieprz
Seler obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami, skropić sokiem z cytryny. Bryndzę utrzeć ze śmietaną i chrzanem na jednolitą kremową masę i wymieszać z selerem. Doprawić do smaku – surówka powinna być dość pikantna.

Responses are currently closed.