Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
SURÓWKA GRZECZNY GRZEŚ | Przepisy kulinarne

SURÓWKA GRZECZNY GRZEŚ

1 porcja włoszczyzny z kapustą
1-2 kiszone ogórki
1-2 kwaskowate jabłka
3 łyżki oliwy lub dobrego oleju
sok z cytryny lub ocet winny
sól
warzywna przyprawa typu vegeta garść posiekanej zieleniny (natka Pietruszki, szczypiorek)
Jarzynki dokładnie oczyścić i jak najdrob-
niej pokroić lub zetrzeć na tarce z dużymi
otworami. Kapustę drobno poszatkować,
przełożyć na cedzak, posolić i lekko wycisnąć, pozostawić na pół godziny i raz jeszcze wycisnąć. Ogórek i jabłko obrać i pokroić w drobną kostkę, wymieszać z jarzynkami. Oliwę lekko ubić z łyżeczką soku i przyprawą warzywną, wymieszać z pozostałymi składnikami i posypać posiekaną zieleniną. Taką surówkę możemy według naszych gustów nieco zmieniać – zamiast kapusty włoskiej możemy wziąć kawałek kapusty pekińskiej, a zamiast selera korzeniowego – naciowy.

Responses are currently closed.