Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
SURÓWKA HALAMA | Przepisy kulinarne

SURÓWKA HALAMA

1 główka (około 1 kg) włoskiej kapusty 4 średnie winne jabłka (40 dag) sok z cytryny
sól, pieprz
majonez
musztarda
Kapustę oczyścić i drobno poszatkować. Przełożyć do cedzaka, przykryć pokrywką lub metalową miseczką i umieścić na garnku z wrzącą wodą. Gotować 10 minut na dużym ogniu. Dokładnie odcisnąć. Jabłka obrać i usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce z dużymi otworami, skropić sokiem z cytryny i wymieszać z odciśniętą kapustą. Doprawić do smaku majonezem, solą, pieprzem i musztardą – surówka powinna być pikantna!

Responses are currently closed.