Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
SURÓWKA PODWAWELSKA | Przepisy kulinarne

SURÓWKA PODWAWELSKA

3 duże cebule (najlepiej czerwone) 15 dużych suszonych śliwek 10 dag solonych orzeszków
arachidowych 3 łyżki oliwy lub oleju
słonecznikowego garść posiekanej natki pietruszki pieprz

Śliwki umyć i namoczyć, pozostawić na godzinę. Następnie odsączyć, usunąć pestki i pokroić w paseczki. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Orzeszki włożyć do foliowej torebki i rozwałkować wałkiem lub potłuc młotkiem (należy uważać, aby nie uszkodzić torebki). Wszystkie składniki wymieszać z oliwą i posiekaną zieleniną, doprawić do smaku.

Responses are currently closed.