Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
SURÓWKA ZŁOTA AGATA | Przepisy kulinarne

SURÓWKA ZŁOTA AGATA

30 dag kiszonej kapusty
2 średnie pomarańcze
garść rodzynek
garść posiekanych orzechów włoskich
garść posiekanej zieleniny (natka
pietruszki, melisa, mięta) majonez ewentualnie 1 kieliszek brandy
Rodzynki dokładnie umyć i namoczyć w wodzie lub alkoholu. Kapustę odcisnąć (jeśli jest zbyt kwaśna – przelać przedtem na cedzaku wrzątkiem) i drobno posiekać. Pomarańcze obrać, usunąć białe błonki oraz pestki, pokroić w kostkę, wymieszać z kapustą, rodzynkami i orzechami oraz posiekaną zieleniną. Doprawić do smaku majonezem.

Responses are currently closed.