SURÓWKA ZŁOTA ZUZA

50 dag białej kapusty
4 średnie pomarańcze
sok i skórka otarta z 1 pomarańczy
3-4 średnie marchewki
1-2 cebule (najlepiej czerwone)
garść rodzynek
1/2 szklanki naturalnego jogurtu
1 łyżeczka miodu
sól, pieprz
Kapustę oczyścić i drobno poszatkować, przełożyć do cedzaka, posolić i odstawić na godzinę. Dokładnie odcisnąć. Rodzynki dokładnie umyć i namoczyć w wodzie. Cebulę pokroić w kostkę. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Pomarańcze obrać, usunąć białe błonki i pestki, pokroić w kostkę. Jogurt zmiksować z miodem, sokiem i skórką pomarańczową, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać ze wszystkimi składnikami.

Responses are currently closed.