Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
SYPANA SZARLOTKA MALKIŃSKA | Przepisy kulinarne

SYPANA SZARLOTKA MALKIŃSKA

1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka cukru pudru
1 szklanka kaszy manny
1 1/2 kg jabłek (najlepiej antonówek
lub renet) 1 porcja proszku do pieczenia 1 porcja cukru waniliowego
12 1/2 dag (pół kostki) margaryny mielony cynamon sok i skórka otarta z 1 cytryny tłuszcz i tarta bułka do formy
Sypkie produkty przesiać razem i podzielić na trzy części. Jabłka umyć (można też obrać, ale to nie jest konieczne), zetrzeć na tarce z dużymi otworami, skropić sokiem z cytryny i posypać cynamonem, wymieszać. Do natłuszczonej, wysypanej tartą bułką formy wysypać xh sypkich produktów i przykryć połową jabłek. Następnie wysypać kolejną partię xh sypkich składników i przykryć resztą jabłek. Na wierzch wysypać pozostałe sypkie składniki. Zimny tłuszcz zetrzeć na tarce z dużymi otworami bezpośrednio na szarlotkę. Przykryć folią aluminiową. Wstawić do nagrzanego piekarnika (200 °C) na 45 minut. Następnie zdjąć folię i piec jeszcze 15 minut.

Responses are currently closed.