Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
SZARLOTKA DLA Zuchwałych | Przepisy kulinarne

SZARLOTKA DLA Zuchwałych

5-6 dużych jabłek
1 szklanka cukru 3 jajka
2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki oliwy lub oleju
3 łyżki dżemu (morelowy, wiśniowy,
porzeczkowy śliwkowy) 5 dag rodzynek sok i skórka otarta z cytryny sól tłuszcz i tarta bułka do formy
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny i posypać cukrem. Odstawić na pół godziny. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, sodą i szczyptą soli. Dodać do jabłek razem z dżemem, rodzynkami i oliwą, wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy i wstawić do nagrzanego piekarnika (200 °C) na około 45 minut.

Responses are currently closed.