Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
SZNYCELKI MINISTERSKIE | Przepisy kulinarne

SZNYCELKI MINISTERSKIE

40 dag pokrojonej w plasterki mortadeli lub grubej kiełbasy
1 jajko
4 łyżki tartej bułki
2 łyżki ziarna sezamowego 1 łyżka ostrej musztardy
1 łyżka mąki pszennej tłuszcz do smażenia
Jajko lekko ubić ze szczyptą soli. Tartą bułkę wymieszać z ziarnem sezamowym. Kiełbasę oczyścić z osłonek. Każdy plaster wędliny obtoczyć w przesianej mące i smarować z obu stron musztardą. Maczać w jajku i obtaczać w tartej bułce z ziarnem sezamowym. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać najlepiej na liściach sałaty posypane posiekaną zieleniną z dodatkiem marynowanych grzybków lub ogórków.

Responses are currently closed.