Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
SZYBKI BIGOS ŁÓDZKI | Przepisy kulinarne

SZYBKI BIGOS ŁÓDZKI

1/2 główki włoskiej kapusty
20 dag kiszonej kapusty
2 spore cebule
1/2 szklanki przecieru pomidorowego
lub 3 łyżki koncentratu 40 dag parówek lub cienkiej kiełbasy
albo okrawków różnych wędlin 2 listki laurowe 1 szklanka esencjonalnego rosołu
z kostki mielona ostra papryka, sól garść posiekanej zieleniny (natka
pietruszki, tymianek,
szczypiorek) 2-3 łyżki oliwy
Cebulę pokroić w niewielką kostkę i zeszklić na tłuszczu. Kapustę oczyścić i jak najdrobniej poszatkować, kiszoną kapustę odcisnąć, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w makaronik i dodać do cebuli, dusić 5 minut (nie rumieniąc) do chwili, gdy jarzynki zmiękną i staną się przezroczyste. Rosół z kostki wymieszać z koncentratem, podlać jarzynki i dusić na małym ogniu bez przykrycia 20
minut. Wędlinę pokroić w kostkę, dodać do bigosu i gotować jeszcze 5 minut. Doprawić do smaku i obficie posypać posiekaną zieleniną.

Responses are currently closed.