Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
SZYBKIE CIASTO MOJEJ BABCI | Przepisy kulinarne

SZYBKIE CIASTO MOJEJ BABCI

1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mleka l szklanka cukru
1 szklanka oleju
2 jajka
1 porcja proszku do pieczenia
cukier waniliowy
25 dag mrożonych wiśni lub porzeczek
albo 2 spore pomarańcze sól
cukier puder do posypania tłuszcz i tarta bułka do formy
Wiśnie przelać na cedzaku wrzątkiem i dobrze odsączyć. Jeśli używamy pomarańczy, należy je obrać, usunąć pestki i białą skórkę, a miąższ pokroić w kostkę. Do miski przesiać mąkę z proszkiem do
pieczenia i cukrem waniliowym, dodać żółtka, cukier, mleko i olej. Wyrobić lub zmiksować na jednolitą masę. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, delikatnie połączyć z pozostałym ciastem. Wiśnie obtoczyć w mące i dodać do ciasta, wymieszać. Przełożyć do natłuszczonej formy i wstawić do nagrzanego piekarnika (180-200°C) na 45 minut. Przed podaniem obficie posypać cukrem pudrem.

Responses are currently closed.