Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
TOFIKI | Przepisy kulinarne

TOFIKI

60 dag tofu (2 porcje)
1 jajko
1 spora cebula
1 kromka tostowego chleba
2 łyżki przesianej mąki pszennej
1 łyżka sosu sojowego łub przyprawy do zup
2 łyżki majonezu
3 łyżki ziaren sezamu olej do smażenia
Cebulę zetrzeć na tarce z małymi otworami lub drobniutko posiekać. Tofu dokładnie odcedzić, drobno pokruszyć, wymieszać z jajkiem, posiekaną cebulą i pokruszonym chlebem, majonezem oraz mąką. Wyrobić na jednolitą masę, formować niewielkie kulki i obtaczać w ziarnach sezamowych. Smażyć na złoty kolor w głębokim tłuszczu (najlepiej na patelni wok). Z podanej proporcji powinno wyjść koło 20 krokietów. Podawać z ryżem na sypko i z surówką lub z cykorią w sosie winegret.

Responses are currently closed.