TOSTY AMSTERDAMSKIE

1 duży seler korzeniowy 25 dag pieczarek
2 strąki kolorowej papryki garść posiekanej natki pietruszki 2-3 ząbki czosnku
1 opakowanie topionego sera w plasterkach mąka pszenna lub razowa margaryna sól, pieprz
Seler dobrze wyszorować (nie obierać) i gotować – powinien pozostać jędrny. Obrać ze skórki i pokroić na plasterki o grubości około 1 cm. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w makaronik. Pieczarki oczyścić, drobno poszatkować, wymieszać z papryką i dusić na łyżce tłuszczu. Czosnek zmiażdżyć, razem z posiekaną natką dodać do masy jarzynowej, doprawić do smaku. Plasterki selera obtoczyć w mące, na wierzch nakładając porcję masy jarzynowej, i przykryć plasterkiem sera. Piec na grillu, dopóki ser się nie roztopi.
Pysznościowe rozmaitości

Responses are currently closed.