Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
TRADYCYJNY OCET WŁOŚCIAŃSKI | Przepisy kulinarne

TRADYCYJNY OCET WŁOŚCIAŃSKI

na 1 litr jasnego octu winnego: 3-4 pikantne papryczki 3-4 łyżki ziaren gorczycy 1 łyżka ziarnistego pieprzu 5-6 pędów estragonu 3-4 gałązki rozmarynu
Papryczki rozdrobnić, zioła i przyprawy przełożyć do czystej, wyparzonej butelki, zalać octem, zamknąć i dobrze wymieszać, energicznie potrząsając. Odstawić w ciemne miejsce na 2-3 tygodnie, co kilka dni potrząsając butelką. Następnie przefiltrować, przełożyć do czystej butelki, dodając po gałązce rozmarynu i estragonu do butelki.

Responses are currently closed.