Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
WIEPRZOWINA PO WARSZAWSKU | Przepisy kulinarne

WIEPRZOWINA PO WARSZAWSKU

75 dag chudej wieprzowiny pokrojonej
w kostkę jak na gulasz 3-4 łyżki oliwy lub dobrego oleju 25 dag pieczarek lub boczniaków 2 łyżki słodkiej papryki w proszku warzywna przyprawa typu vegeta
1 mała puszka przecieru pomidorowego
duża garść posiekanej zieleniny (natka pietruszki, bazylia, szczypiorek, tymianek)
1/2 szklanki gęstego naturalnego jogurtu
2 łyżki mąki pszennej sok z cytryny
sól, pieprz
Mięso natrzeć sokiem z cytryny i przyprawą warzywną, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki przynajmniej na godzinę. Następnie obtoczyć mąką i obrumienić na połowie tłuszczu, przełożyć do formy do zapiekania. Cebulę zeszklić na tłuszczu, posypać papryką i wymieszać na małym ogniu, dodać do mięsa. Koncentrat pomidorowy rozprowadzić w połowie szklanki ciepłej wody, zalać mięso i cebulę. Wstawić do nagrzanego piekarnika (160 -180°C) na 45 minut, mieszając od czasu do czasu. Pieczarki oczyścić, poszatkować, dodać do mięsa i wymieszać. Zapiekać jeszcze 5 minut. Wyjąć z pieca, dodać jogurt i posiekaną zieleninę, dobrze wymieszać. Podawać z makaronem, ryżem lub kaszą na sypko.

Responses are currently closed.