Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
WILEŃSKI ŚLEDŹ WIGILIJNY | Przepisy kulinarne

WILEŃSKI ŚLEDŹ WIGILIJNY

50 dag solonych filetów śledziowych
– matiasów 3 średnie cebule sok z 1 cytryny suszone oregano 1-2 suszone pikantne papryczki oliwa z oliwek lub dobry olej
słonecznikowy
Śledzie podzielić na niewielkie kawałki, zalać sokiem z cytryny i dobrze wymieszać, pozostawić na pół godziny. Cebulę pokroić w drobną kostkę. W czystych wyparzonych słoikach układać warstwami drobno pokrojoną cebulę i śledzia, posypując obficie suszonym oregano i odrobiną rozdrobnionej papryki i polewając oliwą. Ostatnią warstwą powinna być cebula. Przygotować przynajmniej na dzień przed podaniem.

Responses are currently closed.