Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
ZEFIR ANIELSKI | Przepisy kulinarne

ZEFIR ANIELSKI

Bakalie drobniutko pokroić namoczyć w alkoholu. Cukier przesiać z cukrem waniliowym. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodając po łyżce cukier, a następnie dodać syrop i posiekane bakalie. Delikatnie wymieszać i przełożyć do płaskiej formy. Przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na kilka godzin, a jeszcze lepiej – na całą noc. Dobrze jest w tym czasie kilkakrotnie masę zamieszać, zefirek będzie bardziej puszysty. Podawać najlepiej z bitą śmietaną, polewając syropem owocowym lub gęstym alkoholem (np. ajerkonia-
kiem), ewentualnie posypując wiórkami startej czekolady (może być biała) lub wiórkami kokosowymi.

Responses are currently closed.