Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
ZEZOWATE SZCZĘŚCIE | Przepisy kulinarne

ZEZOWATE SZCZĘŚCIE

25 dag maku 1 szklanka cukru
8 jajek
3 łyżki tartej bułki aromat waniłiowy sól
tłuszcz i tarta bułka do formy cukier puder i cukier waniliowy do posypania
Mak sparzyć wrzątkiem na sicie i trzykrotnie przepuścić przez maszynkę, albo zmiksować. Żółtka utrzeć z cukrem na krem, a następnie po łyżce dodawać zmielony mak i tartą bułkę, doprawić do smaku aromatem. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, delikatnie połączyć z masą makową, przełożyć do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180-200 °C) na ok. 40 min. Przed podaniem posypać cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym (najlepiej przez sitko) lub polać dowolną polewą.

Responses are currently closed.