Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
ZUPA CHLEBIANKA WÓJTOWSKA | Przepisy kulinarne

ZUPA CHLEBIANKA WÓJTOWSKA

20-30 dag czerstwego żytniego
pieczywa 6 szklanek wody 1-2 cebule 1/3 szklanki mleka
2 żółtka
5 dag margaryny
warzywna przyprawa typu vegeta łub
przyprawa do zup w płynie garść posiekanej zieleniny (natka
pietruszki, koperek, szczypiorek,
majeranek, tymianek) sól, pieprz
Chleb pokruszyć, zalać gorącą wodą z dodatkiem 1 łyżeczki warzywnej przyprawy, odstawić do napęcznienia. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu, dodać do chleba i zagotować mieszając na niewielkim ogniu. Ewentualnie doprawić vegetą. Żółtka ubić lekko z mlekiem, dodać kilka łyżek ostudzonej zupy i wlać do garnka. Delikatnie wymieszać. Zupę podawać obficie posypaną posiekaną zieleniną.
Chlebówka resztówka
W praktyczniejszej wersji chlebianki wójtowskiej możemy razem z cebulą możemy zeszklić pokrojone w kostkę domowe resztki wędlin.
Chlebowa grzybowa
W urozmaiconej wersji chlebianki wójtowskiej możemy razem z cebulą zeszklić pokrojone w kostkę 10 dag pieczarek.

Responses are currently closed.