ZUPA EKSPRESÓWKA FASOLÓWKA

1 puszka konserwowej białej fasoli
6 szklanek rosołu z kostki
3 łyżki koncentratu pomidorowego
1-2 ząbki czosnku
garść posiekanej zieleniny (rozmaryn,
bazylia, natka pietruszki) 10 dag drobnego makaronu (gwiazdki,
nitki, zacierki) 1 łyżka masła lub margaryny sól, pieprz
Zagotować rosół z kostki wymieszany z koncentratem pomidorowym. Czosnek zmiażdżyć lub drobniutko posiekać, dodać do zupy. Makaron ugotować według przepisu (al dente). Dodać do zupy wraz z fasolą i zalewą. Wymieszać, raz jeszcze szybko zagotować. Dodać masło i przed podaniem obficie posypać posiekaną zieleniną.
1 puszka konserwowego groszku 4 szklanki rosołu z kostki (o smaku
grzybowym, warzywnym lub
drobiowym) garść posiekanej zieleniny (natka
pietruszki, koperek, tymianek, bazylia) 1 łyżeczka oliwy lub masła sól, pieprz
garść startego sera (najlepiej parmezanu)
Groszek zmiksować z zalewą lub przetrzeć przez sito. Zagotować rosół, do-

Responses are currently closed.