Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
ZUPA FASOLOWA ZUPA MSZCZONOWSKA | Przepisy kulinarne

ZUPA FASOLOWA ZUPA MSZCZONOWSKA

1 torebka mrożonej mieszanki warzywnej (40-50 dag)
2 cebule
1 puszka białej fasolki konserwowej
garść posiekanej zieleniny
lub 1 łyżka suszonych ziół (prowansalskie,
oregano, cząber, majeranek, tymianek,
bazylia) 5 szklanek rosołu z kostki
3 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 szkłanki śmietany
10 dag mąki pszennej 1 jajko
sól, pieprz lub mielona papryka 1 łyżka oliwy, oleju lub margaryny
Cebule pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu, dodać mieszankę warzywną (nie rozmrażać) i zalać gorącym rosołem z kostki wymieszanym z koncentratem, gotować do miękkości. Dodać fasolkę razem z zalewą, wymieszać i skontrolować smak, ewentualnie doprawić. Z mąki, jajka i odrobiny wody zagnieść twarde ciasto i zetrzeć na tarce z dużymi otworami przesypując mąką, lub drobno posiekać. Zacierki wrzucić do wrzącej zupy i gotować do miękkości. Śmietanę rozprowadzić kilkoma łyżkami zupy i ostrożnie wlać do garnka. Przed podaniem obficie posypać posiekaną zieleniną (jeśli używamy suszonych ziół, należy je dodać do zupy razem z mieszanką warzywną).
1 puszka konserwowej fasolki (białej
łub kolorowej) 10 dag wędzonego boczku 1-2 cebule 6 szklanek esencjonalnego rosołu
z kostki 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka oliwy, oleju lub margaryny 1 łyżka pszennej mąki 1 łyżka suszonych ziół (prowansalskie,
cząber, oregano, majeranek, tymianek) sól, pieprz

Responses are currently closed.