Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
ZUPA JARZYNOWA MARECKA | Przepisy kulinarne

ZUPA JARZYNOWA MARECKA

1 duża cebula
1 porcja mrożonej mieszanki warzywnej
l/i puszki groszku konserwowego
25 dag mięsa wędzonego indyka
lub kurczaka 2-3 listki lubczyka garść posiekanej zieleniny (natka
pietruszki, koperek, szczypiorek) l łyżka margaryny 6 szklanek esencjonalnego rosołu z kostki
(warzywny, grzybowy drobiowy) szczypta startej gałki muszkatołowej garść posiekanej zieleniny (natka
pietruszki, koperek, szczypiorek, bazylia) 2-3 listki świeżego lubczyku (nadają zupie
wspaniały aromat) lub szczypta
suszonego 4 łyżki śmietany sól, pieprz
Cebulę pokroić w niewielką kostkę i zeszklić na tłuszczu. Zalać gorącym rosołem, zagotować. Dodać mieszankę warzywną, i gotować do miękkości na małym ogniu, stale mieszając. Przetrzeć przez sito
lub zmiksować. Mięso pokroić w drobną kostkę, dodać do zupy razem z groszkiem i lubczykiem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową, ponownie zagotować. Przed podaniem dodać posiekaną zieleninę i, ewentualnie, śmietanę. Podawać z grzankami, pieczywem (może być ciemne) lub oddzielnie ugotowanymi ziemniakami.

Responses are currently closed.