Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
ZUPA KAPUŚNIAK POTOCKI | Przepisy kulinarne

ZUPA KAPUŚNIAK POTOCKI

1 spora główka kapusty pekińskiej
25 dag pieczarek
1-2 cebule
5 szklanek esencjonalnego rosołu z kostki
(warzywny, grzybowy) 3 łyżki oliwy lub oleju 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego garść posiekanej zieleniny (natka
pietruszki, szczypiorek) 1 łyżka mąki 1/2 szklanki śmietany 20 dag makaronu (krajanka, wstążki,
świderki) sól, pieprz ewentualnie 4 parówki
Makaron ugotować al dente w dużej ilości osolonej wody, dokładnie odce-dzić i wymieszać z łyżeczką oliwy – nie będzie się kleił. Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na tłuszczu. Pieczarki drobno po-szatkować, dodać do cebuli i dusić na małym ogniu 5 minut. Kapustę oczyścić i drobno poszatkować, dodać do pieczarek i znów dusić na małym ogniu do chwili, gdy kapusta zmięknie. Gorący rosół z kostki wymieszać z koncentratem, zalać kapustę i gotować 10 minut (można dodać obrane z osłonek i pokrojone w plasterki parówki). Śmietanę wymieszać z przesianą mąką, dodać do zupy i, stale mieszając, podgrzać tak, aby zupa zgęstniała (zamiast śmietany i mąki, można wykorzystać zagęszczacze z torebki, dostępne w naszych sklepach). Zupę wymieszać z makaronem i obficie posypać posiekaną zieleniną.

Responses are currently closed.