Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
ZUPA KLASYCZNA POMIDOROWA | Przepisy kulinarne

ZUPA KLASYCZNA POMIDOROWA

szklanka przecieru pomidorowego Porcja rosołowa wołowiny Porcja włoszczyzny z kapustą
3 łyżki oliwy
1 cebula (najlepiej czerwona)
1 łodyga kopru z nasionami (taka, jak do
kiszenia ogórków) warzywna przyprawa typu vegeta
4 pomidory
garść posiekanej zieleniny (koperek, bazylia, natka pietruszki)
Porcję rosołową zalać sześcioma szklankami zimnej wody z dodatkiem łyżeczki przyprawy warzywnej i zagotować na małym ogniu. Włoszczyznę oczyścić i drobno poszatkować lub zetrzeć na tarce z dużymi otworami, dodać do zupy i gotować do chwili, gdy mięso będzie całkiem miękkie. Przecedzić (włoszczyznę można wykorzystać do sałatki lub smacznego sufletu). Mięso oddzielić od kości, pokroić w drobną kostkę. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu, dodać przecier pomidorowy i podgrzewać na małym ogniu 5 minut, stale mieszając. Zalać rosołem i zagotować, dodając łodygę kopru. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać i pokroić na ćwiartki, zagotować na małym ogniu i zdjąć z ognia. Ewentualnie doprawić do smaku. Obficie posypać posiekaną zieleniną. Najlepszym dodatkiem do zupy będzie oddzielnie ugotowany makaron (wstążki, krajanka), a jeszcze lepiej makaron naleśnikowy.

Responses are currently closed.