Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
ZUPA KLASYCZNY BARSZCZ UKRAIŃSKI | Przepisy kulinarne

ZUPA KLASYCZNY BARSZCZ UKRAIŃSKI

1 rosołowa porcja drobiowa
lub 1/2 kg rostbefu wołowego 50 dag buraków ćwikłowych I porcja włoszczyzny 1 cebula
1 puszka białej fasoli w zalewie 1 listek laurowy 2-3 ziarenka ziela angielskiego
3-4 ziarenka pieprzu
szczypta warzywnej przyprawy typu
vegeta sok z cytryny lub ocet winny garść posiekanej zieleniny (natka
pietruszki, koperek) sól, cukier
Cebulę pokroić na ćwiartki i włożyć na 5 minut do nagrzanego piekarnika lub obrumienić na suchej patelni. Włoszczyznę oczyścić. Mięso umyć, dodać włoszczyznę, cebulę oraz przyprawy, zalać zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia na małym ogniu i gotować do miękkości – około 30-40 minut. Przecedzić. Buraki wyszorować, zalać wrzącą wodą i gotować na dużym ogniu do miękkości. Odcedzić i ostudzić. Obrać i zetrzeć na tarce. Mięso oddzielić od kości i pokroić w drobną kostkę. Wywar zagotować, jeśli trzeba – zszumować. Dodać buraki, fasolę wraz z zalewą i mięso, zagotować. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem, ewentualnie solą i pieprzem. Posypać obficie posiekaną zieleniną.

Responses are currently closed.