Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
ZUPA KRESOWA SOCZEWICZANKA | Przepisy kulinarne

ZUPA KRESOWA SOCZEWICZANKA

1 szklanka soczewicy 5 szklanek grzybowego rosołu z kostki 1 łyżka masła łub margaryny 1 łyżka mąki
jarzynowa przyprawa typu vegeta 1 pęczek posiekanej zieleniny (natka
pietruszki, koperek sok z ćwiartki cytryny sól, pieprz
Soczewicę umyć i zalać wodą (najlepiej dzień wcześniej), a następnie zagotować. Wodę, która jest zazwyczaj ciemna i mętna, odlać, a ziarenka zalać gorącym bulionem i gotować do miękkości (około 40 minut). Ugotowaną zupę przetrzeć przez sito lub zmiksować, dodać zasmażkę przygotowaną z masła i mąki, podgrzać i doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem cytrynowym. Posypać posiekaną natką lub koperkiem. Podawać z groszkiem ptysiowym lub grzankami.

Responses are currently closed.