Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
ZUPA KWASÓWKA ŻOLIBORSKA | Przepisy kulinarne

ZUPA KWASÓWKA ŻOLIBORSKA

7 duża drobiowa porcja rosołowa (indyk, kurczak) lub 40 dag skrzydełek
1 porcja włoszczyzny z kapustą
20 dag leśnych grzybów lub pieczarek 3 szklanki soku z kiszonej kapusty
2 łyżki przesianej pszennej mąki 2 łyżki margaryny łub masła
1 listek laurowy
po 2-3 ziarna pieprzu i ziela angielskiego
warzywna przyprawa typu vegeta
garść posiekanej zieleniny (koperek, natka
pietruszki) sól
Mięso umyć, zalać sześcioma szklankami zimnej wody, dodać przyprawy i doprowadzić do wrzenia na niewielkim ogniu. Włoszczyznę i grzyby oczyścić i drobno poszatkować lub pokroić w słupki, dodać do zupy i gotować na małym ogniu do miękkości. Mięso Wyjąć, oddzielić od kości i rozdrobnić, ponownie włożyć do zupy. Dodać sok z kiszonej kapusty i zagotować. Z letniego tłuszczu i mąki zrobić kulkę, wrzucić do zupy i gotować na małym ogniu, stale mieszając, dopóki się nie rozpuści, a zupa zgęstnieje. Przed podaniem ewentualnie doprawić i dodać posiekaną zieleninę. Podawać z oddzielnie ugotowanymi ziemniakami.

Responses are currently closed.