Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
ZUPA ŁÓDZKA PIETRUSZKOWA NA NIEPOGODĘ | Przepisy kulinarne

ZUPA ŁÓDZKA PIETRUSZKOWA NA NIEPOGODĘ

20 dag mięsa wędzonego kurczaka
lub wieprzowej wędzonki 5 średnich pietruszek 1-2 cebule
1 niewielki por (tylko biała część) 1 puszka konserwowego groszku 3 kostki rosołowe 3 łyżki masła
garść posiekanej natki pietruszki starta gałka muszkatołowa
sól, pieprz
grzanki z czerstwej bułki wrocławskiej lub groszek ptysiowy
Pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami, por i cebule drobno posiekać, wszystkie jarzynki zeszklić na tłuszczu. Zalać sześcioma szklankami rosołu z kostki lub wody z przyprawą i gotować około 20 minut. Przetrzeć przez sito lub zmiksować. Mięso pokroić w kostkę, dodać do zupy razem z groszkiem (z zalewą), doprawić do smaku i raz jeszcze zagotować na małym ogniu, stale mieszając (można podłożyć płytkę ochronną). Przed podaniem obficie posypać posiekaną zieleniną. Z bułki przygotować niewielkie grzanki i przyrumienić na złoty kolor w nagrzanym piekarniku. Podać oddzielnie tak, aby każdy sam nakładał je sobie na talerz.

Responses are currently closed.