Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
ZUPA NADARZYŃSKA ZUPA NA GRZYBKU | Przepisy kulinarne

ZUPA NADARZYŃSKA ZUPA NA GRZYBKU

75 dag ziemniaków
1 duża porcja włoszczyzny bez kapusty
1—2 cebule2—3 suszone grzybki (same kapelusze)
1 łyżka margaryny lub masła
1/4 szklanki śmietany
garść posiekanej zieleniny (natka
pietruszki, koperek, bazylia, szczypiorek) sól, pieprz przyprawa do zup w płynie lub w proszku
typu vegeta
Włoszczyznę i cebulę oczyścić i zetrzeć na tarce z dużymi otworami lub pokroić w drobną kostkę. Zeszklić na tłu-
szczu, a gdy jarzynki staną się miękkie i przezroczyste, zalać czterema szklankami wrzącej wody. Grzybki dokładnie umyć, pokruszyć lub pokroić w paseczki i dodać do zupy razem z przyprawą do zup. Gotować około 20 minut na średnim ogniu. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić na półplasterki i dodać do zupy. Skosztować, ewentualnie doprawić. Gotować do miękkości. Do zupy dodać śmietanę i posiekaną zieleninę.

Responses are currently closed.