Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
ZUPA PIECZARKOWA JARZYNOWA | Przepisy kulinarne

ZUPA PIECZARKOWA JARZYNOWA

50 dag pieczarek
1 torebka mrożonej mieszanki
warzywnej 50 dag ziemniaków
1-2 cebule
1-2 łyżki oliwy lub oleju
duża garść posiekanej zieleniny (natka
pietruszki, koperek, bazylia,
szczypiorek) 1-2 żółtka 6 szkłanek esencjonałnego rosołu z kostki
(grzybowy, warzywny) sól, pieprz
Zagotować rosół z kostki, wrzucić mieszankę warzywną i gotować 10 minut. Ziemniaki obrać, pokroić w niewielką kostkę, dodać do zupy i gotować do miękkości, przetrzeć przez sito lub zmiksować. Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na tłuszczu. Pieczarki oczyścić i poszatkować, dodać do cebuli i dusić na małym ogniu do miękkości, dodać do zupy, wymieszać. Doprawić. Żółtka wymieszać z niewielką ilością lekko ostudzonej zupy, a następnie ostrożnie połączyć z resztą zupy, uważając, aby żółtka się nie ścięły. Przed podaniem obficie posypać posiekaną zieleniną. Podawać najlepiej z pieczywem lub grzankami. Uwaga! Ta zupa raczej nie lubi odgrzewania.

Responses are currently closed.