Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
ZUPA PIECZARKOWA WARSZAWSKA | Przepisy kulinarne

ZUPA PIECZARKOWA WARSZAWSKA

30 dag pieczarek
1 cebula
2 marchewki 1 pietruszka
1 czubata łyżka masła lub margaryny
2 łyżeczki mąki pszennej
5 szklanek grzybowego rosołu
z kostki 10 dag ryżu
1/2 szklanki kwaśnej śmietany sok z cytryny garść posiekanej zieleniny (bazylia, natka
pietruszki, koperek) 1-2 listki laurowe, sól mielona papryka lub pieprz cayenne
Pieczarki oczyścić i drobno poszatko-wać, skropić sokiem z cytryny, wymieszać. Marchewkę i pietruszkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na tłuszczu, dodać jarzyny i pieczarki, podlać 1-2 łyżkami wody i dusić na małym ogniu, stale mieszając, aż grzyby i jarzynki zmiękną. Oprószyć mąką i papryką, lekko obramienie. Zalać gorącym rosołem, dodać listek laurowy i wsypać umyty ryż. Zupę gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, około pół godziny. Przed
podaniem ewentualnie dosolić, doprawić śmietaną i wymieszać z posiekaną zieleniną.

Responses are currently closed.