Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
ZUPA PIECZARKOWA Z MŁODĘ WŁOSZCZYZNĘ | Przepisy kulinarne

ZUPA PIECZARKOWA Z MŁODĘ WŁOSZCZYZNĘ

1 porcja młodej włoszczyzny
25 dag pieczarek
1 cebula
3 łyżki ołiwy, oleju lub margaryny
20 dag drobnego makaronu (nitki,
zacierki, gwiazdki itp.) duża garść posiekanej zieleniny (natka
pietruszki, koperek, szczypiorek,
tymianek, bazylia, oregano) 6 szklanek rosołu z kostki sól, pieprz
Włoszczyznę oczyścić i zetrzeć na tarce z dużymi otworami lub drobno poszatkować. Pieczarki oczyścić, poszatkować i skropić sokiem z cytryny. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na tłuszczu, dodać włoszczyznę i pieczarki, dusić na małym ogniu do miękkości, w razie potrzeby podlewając wodą. Zalać gorącym rosołem z kostki i gotować na małym ogniu 20 minut. Wrzucić makaron i gotować według przepisu do miękkości. Przed podaniem obficie posypać posiekaną zieleniną.

Responses are currently closed.