Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
ZUPA POZNAŃSKA KALAFIOROWA | Przepisy kulinarne

ZUPA POZNAŃSKA KALAFIOROWA

1 porcja włoszczyzny
1 młody kalafior (50 dag) 40 dag ziemniaków
1/2 szklanki śmietany (18%)
2 żółtka
2 łyżki margaryny łub masła
1 łyżka przesianej mąki pszennej
garść posiekanej zieleniny (koperek, natka
pietruszki, bazylia) warzywna przyprawa typu vegę ta 1 łyżka margatyny sól, pieprz
Włoszczyznę drobno poszatkować lub zetrzeć na tarce z dużymi otworami, zeszklić na łyżce tłuszczu, zalać czterema szklankami gorącej wody z łyżeczką warzywnej przyprawy, zagotować. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, kalafior podzielić na różyczki, a głąb pokroić w kostkę, dodać do zupy i gotować do miękkości. Z margaryny i mąki ulepić kulkę, wrzucić do zupy i zagotować. Zdjąć z ognia. Śmietanę ubić z jajkami, dodać kilka łyżek zupy, wymieszać i wlać z powrotem do garnka. Doprawić. Przed podaniem obficie posypać posiekaną zieleniną.

Responses are currently closed.