Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
ZUPA RADOSNY KAPUŚNIACZEK WARZYWNIACZEK | Przepisy kulinarne

ZUPA RADOSNY KAPUŚNIACZEK WARZYWNIACZEK

30 dag kapusty kiszonej
3 kostki rosołowe (wołowe lub drobiowe)
20 dag ładnego, chudego boczku
40 dag ziemniaków
2 średnie cebule
2 kromki żytniego chleba
tłuszcz do smażenia
szczypta cukru
Ziemniaki myjemy i obieramy. Kroimy w drobną kostkę. Gotujemy kilka minut w 2 rozpuszczonych kostkach rosołowych. Oddzielnie gotujemy odcedzoną i przelaną zimną wodą kiszoną kapustę, również w rozpuszczonej kostce rosołowej. Nie można gotować ziemniaków razem z kwasem ka-
puścianym, gdyż pozostaną twarda we. Zupy łączymy w jednym garnku, gdy ziemniaczki będą prawie miękkie. Cebulę drobno siekamy i smażymy na jasnozłoty kolor w odrobinie tłuszczu. Dodajemy do kapuśniaku. Robimy grzanki z żytniego chleba. Kroimy kromki w drobną kostkę i rumienimy równomiernie z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu. Jeśli zaistnieje taka potrzeba kapuśniaczek lekko słodzimy lub doprawiamy solą i pieprzem.

Responses are currently closed.