Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
ZUPA ROSÓŁ KRÓLEWSKI | Przepisy kulinarne

ZUPA ROSÓŁ KRÓLEWSKI

1 duża drobiowa porcja rosołowa
albo 1/2 kg skrzydełek
kurzych 1-2 suszone grzybki 1 niewielki burak 1 duża cebula
1 porcja włoszczyzny z kapustą 7 ziarenek ziarnistego pieprzu 1 łyżeczka przyprawy warzywnej typu
vegeta 10 dag cienkiego makaronu (nitki,
gwiazdki, zacierki) garść posiekanej zieleniny (koperek, natka
pietruszki)
Cebulę przekroić na połowę i włożyć na 5 minut do nagrzanego piekarnika lub przyrumienić na suchej patelni. Mięso umyć pod bieżącą wodą, zalać ośmioma szklankami zimnej wody z przyprawą warzywną, dodać pieprz i zagotować na małym ogniu. Włoszczyznę poszatkować. Dodać do zupy z przypieczoną cebulą, umytymi grzybkami i obranym buraczkiem. Gotować do miękkości, przecedzić i doprawić do smaku. Wywar raz jeszcze zagotować na niewielkim ogniu, dodać makaron i gotować do 3-4 minuty (według przepisu na opakowaniu). Przed podaniem obficie Posypać posiekaną zieleniną. Mięso i ja-
rzynki z rosołu można wykorzystać do przygotowania dobrego farszu do naleśników lub uszek.

Responses are currently closed.