Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
ZUPA ROSÓŁ Z KURY Z MŁAWY | Przepisy kulinarne

ZUPA ROSÓŁ Z KURY Z MŁAWY

1 kura lub kurczak (ewentualnie 2 drobiowe
porcje rosołowe) porcja włoszczyzny z kapustą 1 średni burak
1 spora cebula
1—2 grzybki suszone garść posiekanej zieleniny (natka pietruszki, koperek)
2 łyżeczki warzywnej przyprawy typu vegeta
10-15 dag makaronu (nitki, gwiazdki,
krajanka) 5 ziaren pieprzu, sól
Kurę umyć, włożyć do rondla i zalać wodą, tak aby płyn przykrywał mięso, dodać umyte grzybki, przyprawę, sól i pieprz. Gotować na niewielkim ogniu do miękkości. Jarzynki oczyścić i drobno po-szatkować lub zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Burak obrać i dodać do zupy w całości. Cebulę pokroić na ćwiartki i włożyć na 5 minut do nagrzanego piekarnika, a następnie dodać do zupy, ewentualnie uzupełnić wodę. Gotować jeszcze 20-30 minut, następnie przecedzić. Raz jeszcze zagotować, wrzucić makaron i gotować jeszcze 5-7 minut (według przepisu na opakowaniu). Przed podaniem obficie posypać posiekaną zieleniną.

Responses are currently closed.