Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
ZUPA SEJNEŃSKI KAPUŚNIACZEK | Przepisy kulinarne

ZUPA SEJNEŃSKI KAPUŚNIACZEK

50 dag kiszonej kapusty 5 szklanek rosołu z kostki
1-2 cebule
1-2 marchewki
3-4 suszone grzybki
3 łyżki oleju słonecznikowego
2 łyżki mąki pszennej 1-2 listki laurowe
3 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz
1 kg ziemniaków
garść posiekanej natki pietruszki
Grzybki dokładnie umyć, zalać gorącą wodą i odstawić na godzinę. Kapustę odcisnąć z soku. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Cebule pokroić w kostkę, dodać marchewkę i zeszklić na tłuszczu, dodać kapustę i grzybki wraz z wodą, w której się moczyły, przyprawy i dusić 10 minut. Dodać rosół z kostki i gotować do miękkości około 40 minut. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie. Dobrze odcedzić i odparować. Ziemniaki wyłożyć na talerze i zalać gorącą zupą. Obficie posypać posiekaną zieleniną.

Responses are currently closed.