Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
ZUPA SELEROWA SOPOCKA | Przepisy kulinarne

ZUPA SELEROWA SOPOCKA

75 dag selera naciowego
1 porcja włoszczyzny bez kapusty
4-5 ziemniaków
1 mała puszka pomidorów w zalewie
(40 dag) 1 łyżka margaryny 1 łyżka masła lub margaryny 6 szklanek rosołu z kostki garść posiekanej natki pietruszki
lub selera szczypta cukru sól, pieprz
Włoszczyznę oczyścić i zetrzeć na tarce z dużymi otworami lub drobno po-szatkować. Łodygi selera oczyścić z liści oraz pokroić cieniutko w poprzek. Jarzynki i seler naciowy zeszklić na łyżce tłuszczu na niewielkim ogniu, nie dopuszczając do przyrumienienia. Pomidory rozgnieść widelcem i razem z zalewą dodać do jarzynek; gotować na małym ogniu 10 minut. Zalać rosołem z kostki, ewentualnie doprawić do smaku, doprowadzić do wrzenia i gotować na średnim ogniu kolejne 10 minut. Ziemniaki obrać i pokroić w niewielką kostkę, dodać do zupy i gotować do miękkości. Do gotowej zupy dodać masło, posiekaną zieleninę i ewentualnie doprawić.

Responses are currently closed.