Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
ZUPA ZUPA MARYMONCKA | Przepisy kulinarne

ZUPA ZUPA MARYMONCKA

1 porcja mrożonej mieszanki jarzynowej 2-3 strąki kolorowej papryki 1 cebula
75 dag parówek (mogą być drobiowe) 1 kawałek świeżego chrzanu (15-20 dag)
1 cebuła lub 3 przekrojone ząbki czosnku
2 łyżki przesianej pszennej mąki sok z 1 cytryny
1 szklanka kwaśnej śmietany 5 jajek ugotowanych na twardo 1 listek laurowy 5 ziarenek pieprzu
3 ziarenka ziela angielskiego sól, pieprz mielony warzywna przyprawa typu vegeta garść posiekanej zieleniny (natka
pietruszki, koperek, szczypiorek)
garść posiekanej zieleniny (natka
pietruszki, koperek, rzeżucha) 5 szklanek rosołu z kostki 1 łyżka przesianej mąki pszennej 1/2 szklanki śmietany 1-2 łyżki ołiwy lub oleju sól, pieprz
Zagotować rosół z kostki, wrzucić mrożoną mieszankę (bez rozmrażania) i gotować około 30 minut. Przetrzeć przez sito lub zmiksować. Śmietanę wymieszać z przesianą mąką, dodać do zupy i podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając, do chwili gdy zupa zgęstnieje (nie należy dopuszczać do wrzenia). Doprawić. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu. Paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paseczki i dodać do cebuli, dusić na małym ogniu do chwili, gdy stanie się miękka i przezroczysta. Dodać do zupy, wymieszać. Przed podaniem obficie posypać posiekaną zieleniną. Serwować z grzankami albo groszkiem ptysiowym lub z oddzielnie ugotowanym ryżem na sypko.

Responses are currently closed.