Warning: include_once(/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php): failed to open stream: Permission denied in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305

Warning: include_once(): Failed opening '/home/adp/przepisy.pure.pl/wp-content/plugins/wordpress-support/wordpress-support.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/lib/php:/usr/local/php5/lib/pear') in /home/adp/przepisy.pure.pl/wp-settings.php on line 305
ZUPKA EDAMSKA | Przepisy kulinarne

ZUPKA EDAMSKA

1 puszka konserwowej białej fasoli
2 spore cebule
4 pory (tylko jasne części)
25 dag białej kapusty
6 szklanek warzywnego rosołu
z kostki 15 dag łagodnego żółtego sera
1 łyżka śmietany
2 łyżki margaryny
garść posiekanej zieleniny (natka
pietruszki, szczypiorek,
koperek) sól, pieprz
Cebule i pory drobno poszatkować, podobnie jak kapustę. Cebule i pory zeszklić na maśle, dodać kapustę i chwilę dusić na małym ogniu, stale mieszając. Fasolę przetrzeć przez sito lub zmiksować razem z zalewą, dodać do jarzynek i zalać gorącym rosołem. Dodać przetartą przez sito fasolę, doprawić do smaku, doprowadzić do wrzenia i gotować około 20 minut. Ser utrzeć na tarce z dużymi otworami, dodać do gotowej zupy razem ze śmietaną i posiekaną zieleniną. Podawać z rumianymi grzankami.

Responses are currently closed.